Orez cu sos Shiitake

Iubitori de ciuperci, admiratori ai plantelor aromate, a mancarii light si a stilului alert de viata, acest fel de mancare este special pentru voi! Dupa ce pregatiti orezul in sos Shiitake prima data, va deveni meniul preferat saptamanal.

  • 30 min
  • 4 persoane
Orez cu sos Shiitake

Ingrediente

  • 300 g orez
  • 2 lingurite de patrunjel tocat

Sos Shiitake

  • 150 g ciuperci
  • 3 linguri ulei de masline
  • 50 g ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 200 ml smantana de gatit
  • 2 linguri suc de lam
  • 2 lingurite Vegeta
  • piper alb proaspat macinat

Preparare

  1. Se fierbe orezul, peste care se presara patrunjelul tocat.
  2. Se spala si se taie ciupercile. Ceapa se prajeste impreuna cu ciupercile in uleiul de masline. Adaugati piper si se lasati la sotat pana cand lichidul se evapora.
  3. Aproape de final se adauga usturoiul zdrobit, suc de lamaie, Vegeta si smantana de gatit si se mai fierbe pentru cateva minute.

Servire: Se serveste sosul de ciuperci cu orez si salata verde.

Sfat: Orice tip de ciuperci poate fi folosit la prepararea acestui sos.

Valori nutritionale

Valoare energetica 442 kcal / 1.848 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.