Dovlecei copti

Bucataria turceasca uneste cele doua elemente ale Mediteranei si ale estului, ceva mai exotic. Dovleceii copti pot fi tinuti la rece pentru 5-6 zile. Seviti cu hamburgeri sau carne la gratar, vor fi combinatia perfecta.

  • 50 min
  • 4 persoane
Dovlecei copti

Ingrediente

  • 600 g dovlecei
  • 80 g dovlecei
  • 200 g ardei rosu proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • 1 linguri muguri de pin
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 lingura marar tocat
  • 1 lingura Vegeta

Dressing

  • 2 linguri otet de mere
  • 2 linguri apa
  • piper
  • zahar

Preparare

  1. In uleiul de masline se caleste ceapa felii, impreuna cu piperul, pana devine maronie.
  2. Adaugati mugurii de pin, dovleceii feliati si Vegeta. Coaceti totul acoperit, la foc mic pentu 10 minute.
  3. Dati in clocot otetul cu apa, zaharul si amestecati cu dovleceii.
  4. Totul se pune in tava, la cuptor pentru 15 minute, la 180°C.

Servire: Presarati peste dovleceii copti putin marar maruntit si serviti-i langa hamburgeri sau o carne la gratar.

Sfat: Dovleceii copti pot fi tinuti la frigider pentru cateva zile.

Valori nutritionale

Valoare energetica 165 kcal / 690 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.