Lasagne cu legume

Lasagna cu legume ii va incanta chiar si pe aceia care au gusturi rafinate. Acest preparat este foarte consumat vara, cand gasim din abundenta dovlecei, vinete si alte legume.

  • 70 min
  • 4;6 persoane
Lasagne cu legume

Ingrediente

  • 300 g foi de lasagna
  • 600 g vinete
  • 300 g dovlecei
  • 300 g rosii proaspete
  • 3 lg ulei de masline
  • 300 g mozzarella
  • 1 lg Vegeta Naturella
  • Sare dupa gust

Ingrediente sos bechamel

  • 1,2-1,5 l lapte
  • 100 g faina alba tip 400
  • 100 g unt
  • 50 g parmezan
  • sare
  • piper alb macinat
  • nucsoara
  • 2 lingurite Vegeta Naturella

Preparare

  1. Vinetele see spala si se taie in felii mai groase, se sareaza si se lasa aproximativ 15 minute, dupa care se usuca cu o hartie absorbanta.
  2. De asemenea, dovleceii si rosiile se feliaza, punandu-se la prajit intr-o tigaie cu putin ulei, impreuna cu vinetele.
  3. Pentru a pregati sosul bechamel, puneti unt, faina, adaugati treptat lapte, putina sare, piper, nucsoara si Vegeta Naturella. Fierbeti la foc mic aproximativ 10 minute, amestecand constant. La sfarsit adaugati parmezan.
  4. Intr-o tava de copt cu dimensiunea de 22 x 32 cm, se aseaza un strat cu foi de lasagna, peste se aseaza: feliile de vinete, dovleceii, rosiile, se presara Vegeta Naturella, se toarna sosul bechamel, felii de mozzarella, apoi inca un rand de foi lasagne, si se repeta. Astfel, se aseaza trei randuri. Se termina cu foi de lasagne si sos bechamel.
  5. Preparatul se coace la cuptorul incins in prealabil la 200 gr, timp de aproximativ 30 de minute.

Servire: Lasagna se lasa sa se raceasca, dupa care se taie si se poate servi cu o salata de sezon.

Sfat: La pregatirea sosului bechamel folositi lapte rece si amestecati cu un tel pentru a evita formarea de cocoloase.

Nota:

Valori nutritionale

Valoare energetica 654 kcal / 2.734 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.