Peste proaspat prajit

Este posibil sa uniti pamantul cu marea, chiar in interiorul bucatariei dumneavoastre si toate acestea pregatind acest minunat fel de mancare – pastrav proaspat umplut cu usturoi si acoperit cu felii subtiri de bacon afumat (pancetta). Ca si garnitura, va recomandam o combinatie de legume fierte sau sote.

  • 45 min
  • 4 persoane
Peste proaspat prajit

Ingrediente

  • 4 pastravi (1,2 kg)
  • 1 lingurita Vegeta
  • 2 catei de usturoi
  • 80 g bacon afumat (panceta), taiat in felii
  • 3-4 linguri ulei

Preparare

  1. Se curata pastravii, se spala si se usuca, se condimenteaza cu Vegeta pe exterior, iar in interior se introduce usturoiul taiat marunt.
  2. Fiecare peste se inveleste in 2-3 felii de bacon afumat (panceta).
  3. Se aranjeaza pastravul umplut pe o tava unsa cu ulei.
  4. Se lasa in cuptorul preincalzit la 200 C, pentru aproximativ 25 de minute.

Servire: Pastravul prajit se serveste cu legume fierte.

Sfat: Inainte de a introduce pestele in cuptor, acoperiti partea inferioara cu faina, pentru a crea o crusta si asezati-l pe o hartie de copt in tava unsa si incinsa.

Valori nutritionale

Valoare energetica 367 kcal / 1.534 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.