Chiftele de cartofi
- Reteta de coolinarika.com -Chiftelele de dovlecel, sfecla, meiul, prazul si, desigur, campionul – chiftelele de cartofi, sunt o eterna sursa de inspiratie si potolesc rapid foamea.

Preparare
- Se pun cartofii necuratati de coaja in apa fierbinte si se lasa intre 5 si 10 minute.
- Se scurge apa, se lasa sa se raceasca, se curata si apoi se paseaza.
- Se adauga peste cartofi Vegeta, oua, ulei de masline, faina, ceapa verde si maghiran si toate se amestecă bine.
- Se ia cu o lingura o parte din amestec si se pune in ulei fierbinte. Se aseaza in forma de chiftea si se prajeste pe fiecare parte 4 - 5 minute.
- Chiftelutele prajite se scot din ulei si se pun pe un prosop absorbant de hartie. In aceeasi tigaie se poate praji si baconul afumat.
Servire: Pe fiecare chifteluta se presara o lingurita de branza rasa, bacon afumat prajit si se asezoneaza cu arpagic tocat. Se servesc calde cu o salata verde.
Sfat: Baconul poate fi prajit in aceeasi tigaie ca si chiftelutele.
Valori nutritionale
Valoare energetica | 554 kcal / 2.316 kJ |
---|---|
pentru 100g de produs | Sursa: Podravka d.d. |