Supa crema de conopida cu branza camembert

Aceasta supa crema in stil frantuzesc devine cu adevarat speciala daca adaugam un pic de branza Camembert. Pentru a face chiar si gustul special, inainte de servire presarati alune prajite zdrobite.

  • 35 min
Supa crema de conopida cu branza camembert

Ingrediente

  • 800 g conopida
  • 500 ml lapte
  • sare
  • piper alb
  • 100-150 ml smantana light
  • 225 g branza Camembert cuburi
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 ligura Vegeta

Preparare

  1. Conopida se desface in buchetele si se adauga intr-o cratita mare cu 500 ml lapte, apa, mustar si Vegeta. Fierbeti la foc mic aproximativ 20 de minute pana cand conopida este moale. Asezonati cu sare si piper si continuati fierberea pentru cateva minute.
  2. Lasati sa se raceasca inainte de a adauga smantana si apoi pasati-o cu un blender.
  3. Dupa ce a devenit crema, asezati-o inca o data pe foc si mai fierbeti cateva minute. Presarati cateva picaturi de ulei de masline si adaugati cubuletele de branza Camembert.

Servire: Serviti aceasta supa crema garnisita cu buchetele de conopida proaspata si alune proaspat macinate.

Sfat: Incercati sa adaugati 2-3 linguri de zeama de lamaie in castron, chiar inainte de servire. Conopida ramasa, se poate pastra in frigider invelita in hartie sau in punga de plastic pana la 3-5 zile. Pastrati-o cu tulpina in jos pentru a evita umezeala. Pentru o savoare speciala, inainte de preparare,incercati sa adaugati o lingura de mustar Podravka si continuati prepararea ca in reteta de mai sus.