Peste grouper a la Beli

Chiar si Feruccio Hržić a adoptat eco-tendintele, pe minunata insula Cres, si gateste in restaurantul lui pitoresc "Beli", numit astfel dupa satul vechi de 4000 de ani, mancaruri traditionale, bogate in arome si foarte sanatoase.

  • 60 min
Peste grouper a la Beli

Ingrediente

  • 1 kg peste grouper
  • 1 lamaie
  • 100 ml ulei de masline
  • 200 ml vin alb
  • 500 ml apa
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • dafin
  • rozmarin
  • 1 kg cartofi
  • 1 lingura Vegeta

Preparare

  1. Se curata si se spala pestele, se stropeste cu suc de lamaie si se lasa sa stea timp de o jumatate de ora. Se condimenteaza cu sare si piper.
  2. Se pune pestele astfel pregatit intr-o tava pentru copt, intr-o cantitate mica de ulei, impreuna cu cartofii taiati in bucati mai mari. Se coace in cuptorul preincalzit la 220° C.
  3. Intre timp, se prepara sosul: intr-un castron se pune ulei de masline, vin, apa, usturoi taiat in jumatate, piper, frunzele de dafin, rozmarinul si Vegeta. Toate se lasa la foc pentru scurt timp.
  4. Cand pestele si cartofii sunt pe jumatate gata, acoperiti-i cu sosul preparat. Timpul de coacere este de aproximativ 40 de minute.

Servire: Pestele pregatit in acest fel poate fi servit intreg, fileuri sau portionat.

Sfat: Daca aveti un peste mai mare, taiati-l pe partea frontala, intindeti-l in tava si coaceti-l astfel. Secretul acestui fel de mancare consta intr-o combinatie intre a coace si a gati pestele.