Tocanita de curcan

Aceasta reteta evoca gustul maghiar al gulasului, al tocanitelor si... imaginea de poveste a campurilor de piper.

  • 40 min
Tocanita de curcan

Ingrediente

  • 400 g piept de curcan
  • 40 g unt
  • 150 g ciuperci champignon
  • patrunjel
  • sare
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita de curry
  • 200 ml smantana de gatit
  • 2 mandarine
  • 50 ml vin alb
  • 1 lingura Vegeta Gust de Gaina

Preparare

  1. Se taie pieptul de curcan in fasii (aproximativ 4 × 1. 5 cm), precum si celelalte legume: ceapa, patrunjelul si ciupercile. Se curata mandarinele, li se scoate membrana alba si se desfac in bucati.
  2. Intr-o tigaie mare se incalzeste untul, se pun la prajit ceapa si apoi ciupercile. Adaugati pătrunjelul si fasiile de carne. Adaugati sare dupa gust si presarati curry si Vegeta Gust de Gaina. Se fierb impreuna, iar dupa scurt timp se adauga smantana.
  3. Se adauga feliile de mandarine, se reduce temperatura si se lasa la scazut pana cand carnea devine moale. Se toarna vinul cand mancarea este aproape gata.

Servire: Tocana de curcan o puteti servi cu o garnitura de orez.

Sfat: Pregatirea acestui fel de mancare devine mai rapida daca se taie carnea de curcan si se pastreaza in congelator.