Clatite din cartofi pentru tinerele gospodine

Slovacii nu prepara cartofii doar piure sau prajiti, la fel ca restul lumii, ci ii folosesc si pentru a pregati mese pline de fantezie. František Janata a dezvaluit bucatarilor Vegeta o reteta pentru delicioasele clatite cu cartofi.

  • 40 min
  • 4;6 persoane
Clatite din cartofi pentru tinerele gospodine

Ingrediente

  • 1 kg cartofi
  • 200 g faina de grau macinata
  • 200 ml de lapte
  • 200 ml apa minerala
  • 2 oua
  • 250 g salam
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • patrunjel
  • ulei
  • 1 lingura Vegeta

Preparare

  1. Se curata de coaja cartofii, se dau pe razatoare si se scurg de apa.
  2. Se adauga faina, laptele si salamul taiat in fasii subtiri.
  3. Se amesteca in omleta, sarea, piperul, patrunjelul tocat, se presara usturoiul si Vegeta. La final, se adauga apa minerala.
  4. Se pune putin ulei in tigaie pentru a coace clatitele pe ambele parti pana cand devin galben - aurii.

Servire: Aceste clatite gustoase de cartofi (palacke) le puteti servi cu diverse salate sau cu varza, in perioadele de iarna.

Sfat: In bucataria slovaca se obisnuieste pregatirea acestor clatite cu diverse umpluturi: diferite tipuri de carne taiata marunt, dar in acest caz pregatiti-le fara sunca.

Valori nutritionale

Valoare energetica 551 kcal / 2.303 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.