Clatite din cartofi pentru tinerele gospodine
- Reteta de coolinarika.com -Slovacii nu prepara cartofii doar piure sau prajiti, la fel ca restul lumii, ci ii folosesc si pentru a pregati mese pline de fantezie. František Janata a dezvaluit bucatarilor Vegeta o reteta pentru delicioasele clatite cu cartofi.

Preparare
- Se curata de coaja cartofii, se dau pe razatoare si se scurg de apa.
- Se adauga faina, laptele si salamul taiat in fasii subtiri.
- Se amesteca in omleta, sarea, piperul, patrunjelul tocat, se presara usturoiul si Vegeta. La final, se adauga apa minerala.
- Se pune putin ulei in tigaie pentru a coace clatitele pe ambele parti pana cand devin galben - aurii.
Servire: Aceste clatite gustoase de cartofi (palacke) le puteti servi cu diverse salate sau cu varza, in perioadele de iarna.
Sfat: In bucataria slovaca se obisnuieste pregatirea acestor clatite cu diverse umpluturi: diferite tipuri de carne taiata marunt, dar in acest caz pregatiti-le fara sunca.
Valori nutritionale
Valoare energetica | 551 kcal / 2.303 kJ |
---|---|
pentru 100g de produs | Sursa: Podravka d.d. |