Rapsodie mediteraneana

Decorati spaghetele fierte cu brunze proaspete de busuioc, adaugati ton si sos de rosii, presarati branza de oaie rasa peste, si bucurati-va de aceasta masa delicioasa alaturi de un pahar cu o bautura racoritoare.

  • 15 min
Rapsodie mediteraneana

Ingrediente

  • 50 ml ulei de masline Extra Virgin
  • 60 g ceapa
  • 500 g piure de rosii
  • 2 conserve Eva Ton in ulei vegetal 160g
  • 50 g masline negre
  • 1 lingura capere
  • 1 lingura Vegeta
  • 1 lingurita zahar
  • 100 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • 350 g spaghete
  • branza de oaie rasa sau parmezan

Preparare

  1. Puneti ceapa fin taiata intr-o tigaie cu ulei incalzit, apoi adaugati piureul de rosii. Cand se ajunge la fierbere, adaugati zahar si Vegeta. Se toarna vinul si se lasa sa fiarba usor.
  2. Adaugati tonul, maslinele si caperele. Asezonati cu sare si piper daca este nevoie.
  3. Fierbeti spaghetele intr-o oala mai mare, in apa usor sarata si apoi clatiti-le. Se toarna sosul preparat peste spaghete, se presara branza de oaie rasa.

Servire: Decorati cu busuioc proaspat si serviti.

Sfat: Puteti de asemenea, cand fierbeti spaghetele, sa nu le scurgeti complet, sa le amestecati cu sosul preparat si apoi sa le mai fierbeti cateva minute. Daca nu aveti branza de oaie, puteti pune si parmezan.