Muschi de vita gatita in stil dalmat

Surprindeti-va invitatii cu o friptura in stilul dalmat, gatita la cuptor cu branza de capra si rosii si aromatizata cu putin vin alb.

  • 40 min
Muschi de vita gatita in stil dalmat

Ingrediente

  • 600 g muschi de vita
  • 100 ml vin alb sec
  • 100 g ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 250 g ciuperci champion
  • 1 cutie rosii pasate (390 g)
  • 80 ml ulei de masline
  • 1 lingura zahar
  • 200 g branza de capra
  • sare
  • piper
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 1 lingura Vegeta

Preparare

  1. Se taie carnea in bucati (cu grosimea de aproximativ 2 cm), si se asezoneaza fiecare bucata cu piper negru si se unge cu un pic de ulei. Aranjati bucatile de carne de vita intr-un vas peste care se toarna putin vin. Carnea se coace la cuptorul incins la 170° C timp de 20 minute.
  2. Intre timp, taiati ceapa si usturoiul si prajiti totul in 3 linguri de ulei. Adaugati ciupercile taiate sferturi si rosiile pasate. Sotati aproximativ 10 minute, adaugand si putin vin. Puneti apoi zahar si o lingura de Vegeta. Se toarna sosul peste friptura de vita, se aseaza peste ea o felie de branza capra si se reintroduce la cuptorul incins la 200 ° C pentru inca 5 minute. Presarati peste patrunjel si serviti imediat.

Servire: Sprinkle the steaks with chopped parsley and serve immediately.

Sfat: Friptura de vita proaspata este rosie, cu o textura fina si fara vreun miros aparte. Niciodata sa nu gatiti vita scoasa din frigider; carnea trebuie sa ajunga la temperatura camerei.