Muschi de vita gatita in stil dalmat
- Reteta de coolinarika.com -Surprindeti-va invitatii cu o friptura in stilul dalmat, gatita la cuptor cu branza de capra si rosii si aromatizata cu putin vin alb.
Preparare
Se taie carnea in bucati (cu grosimea de aproximativ 2 cm), si se asezoneaza fiecare bucata cu piper negru si se unge cu un pic de ulei. Aranjati bucatile de carne de vita intr-un vas peste care se toarna putin vin. Carnea se coace la cuptorul incins la 170° C timp de 20 minute. Intre timp, taiati ceapa si usturoiul si prajiti totul in 3 linguri de ulei. Adaugati ciupercile taiate sferturi si rosiile pasate. Sotati aproximativ 10 minute, adaugand si putin vin. Puneti apoi zahar si o lingura de Vegeta. Se toarna sosul peste friptura de vita, se aseaza peste ea o felie de branza capra si se reintroduce la cuptorul incins la 200 ° C pentru inca 5 minute. Presarati peste patrunjel si serviti imediat.
Servire: Sprinkle the steaks with chopped parsley and serve immediately.
Sfat: Friptura de vita proaspata este rosie, cu o textura fina si fara vreun miros aparte. Niciodata sa nu gatiti vita scoasa din frigider; carnea trebuie sa ajunga la temperatura camerei.