Supa de legume

Supa groasa, initial o reteta finlandeza, contine o combinatie de diferite tipuri de legume. O nota mai speciala o dau crevetii. In Finlanda, acest tip de supa este servita in timpul verii, dar poate fi revigoranta si in timpul iernii.

  • 50 min
Supa de legume

Ingrediente

  • 150 g amestec congelat de mazare verde cu morcovi
  • 350 g conopida
  • 2 linguri marar tocat
  • 2 galbenusuri
  • 1 lingura Vegeta
  • 200 ml samantana
  • 500 ml lapte
  • 25 g faina
  • 50 g unt
  • 200 g creveti
  • 1 lingurita sare
  • 2 lingurite zahar
  • 1,5 l apa
  • 50 g ridichi
  • 200 g fasole verde
  • 300 g cartofi

Preparare

  1. Se taie conopida si cartofii in cubulete mici.
  2. Se fierbe intr-un vas apa cu sare, zahar, conopida, cartofi, ridichi, fasole verde, morcovi si mazare timp de 10 minute.
  3. Apoi se adauga crevetii si se mai lasa pe foc. Scoateti legumele si crevetii din supa. Pastrati supa in care au fiert.
  4. Faina se prajeste cu putin unt, lapte, Vegeta si jumatate din smantana, aproximativ 5 minute.
  5. Se amesteca legumele cu crevetii, lasand totul pe foc inca 5 minute.
  6. Luati vasul de pe foc si adaugati galbenusul cu smantana ramasa si cu 2-3 linguri de supa.

Servire: Supa se asezoneaza cu marar tocat si se serveste.

Sfat: O parte din lapte poate fi inlocuit cu supa de la legume.