Supa de cartofi

Aceasta reteta surprizatoare poate fi imbogatita prin adaugarea crutoanelor sau a catorva bucatele de carnati.

  • 40 min
  • Jednostavno
Supa de cartofi

Ingrediente

  • 20 g unt
  • 700 g cartofi curatati si taiati cubulete
  • 1,2 l de apa
  • boia de ardei
  • piper
  • patrunjel
  • dafin
  • maghiran uscat
  • 1 lingurita faina de porumb
  • 20 ml smantana
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 1 ceapa tocata
  • 50 g bacon uscat maruntit
  • 1 lingura Vegeta

Preparare

  1. In untul topit se pune ceapa, impreuna cu baconul si cu cartofii.
  2. Se ia tigaia de pe foc, se adauga boia de ardei rosu si se acopera cu apa. Se lasa apoi pe foc pentru cateva minute.
  3. Se adauga Vegeta, dafinul, maghiranul, usturoiul si ardeiul. Se gateste pana cartofii se inmoaie.
  4. Se scoate dafinul, iar compozitia se transfera intr-un blender pentru a fi pasata. (Supa trebuie lasata sa se raceasca timp de cateva minute inainte de a fi introdusa in blender.)
  5. Se amesteca faina de porumb cu smantana, si se adauga la supa. Se da in clocot si apoi este gata de servit!

Servire: Serviti supa cu patrunjel proaspat tocat, presarat deasupra.

Sfat: Supa va fi mai gustoasa si mai satioasa daca adaugati crutoane sau bucatele de carnati.