Domenii de lucru

Absolventii nostri de doctorate, masterate, tehnologii, inginerii si tehnicienii nostri reprezinta cea mai mare putere a companiei noastre.

Activitatile de cercetare-dezvoltare, precum si activitatile inovative, au evoluat cu ajutorul urmatoarelor  proiecte:

Proiecte de dezvoltare si inovatii

Proiectele de Cercetare - Dezvoltare sunt axate pe:

  • consumator,
  • alimente,
  • procesarea alimentelor,
  • calitatea si siguranta alimentelor,
  • durabilitate.

Suntem mereu in legatura cu colegii nostri croati, precum si cu institute stiintifice si de cercetare internationale, cu antreprenori, furnizori mici si medii si cu consumatorii.

 

Dezvoltarea produselor

Design de calitate, aroma, aspect, consistenta, ambalare, produse alimentare noi si inovatoare - toate acestea sunt create in functie de obiceiurilor de consum, de piata si a altor factori de mediu. Suntem mereu in cautarea oportunitatilor de a crea inovatii intr-o categorie de produse existente si de a lansa noi produse. Echipa noastră de cercetatori alimentari pregateste prototipuri pentru dezvoltarea produselor, dupa care proiecteaza si confirma tehnologia de productie in laboratorul pilot (proces de amploare).

Industria 4.0 ne-a oferit posibilitatea unei eficacitatii sporite si, prin urmare, echipele noastre gandesc si proiecteaza concepte pentru digitalizarea proceselor de afaceri si pentru integrarea resurselor tehnologice ale companiei, pentru a genera noi cunostinte si competente.

In mod independent sau in cooperare cu comunitatea stiintifica si partenerii externi, echipa lanseaza si participa la o serie de proiecte de cercetare care contribuie la operatiunile durabile ale companiei si la economia circulara.

Nutritionism si analiza senzoriala

Mancarea echilibrata din punct de vedere nutritional pentru asigurarea sanatatii consumatorului se afla in varful listei de cerinte privind calitatea produselor Podravka. Sexul, varsta, obiceiurile alimentare, stilul de viata si climatul sunt premise importante pentru crearea unui profil nutritiv specific pentru un produs. Strategia nutritionala a companiei Podravka este rezultatul muncii coordonate a nutritionistilor, tehnologilor si a expertilor de marketing de la Podravka, impreuna cu laboratorul de stiinte alimentare a Facultatii de Stiinta a  Alimentelor si Biotehnologie din cadrul Universitatii din Zagreb.

In laboratorul digitalizat complet pentru cercetare senzoriala si culinara, condus de profesorul Zlata Bartl, prototiparea rapida este posibila folosind imprimante 3D alimentare, dispozitive culinare contemporane si testand calitatea senzoriala a alimentelor, folosind atat metode explicite cat si implicite. Pregatirea si educatia angajatilor reprezinta un segment important in controlul calitatii senzoriale si in promovarea nutritionismului.

Instruirea si formarea personalului intern reprezinta un segment important in controlul calitatii senzoriale. Cunoasterea obiceiurilor si atitudinilor consumatorilor pe diverse piete reprezinta o conditie esentiala pentru dezvoltarea de produse noi si inovatoare.

Controlul calitatii

Controlul calitatii si valabilitatea din punct de vedere sanitar a materiilor prime, a produselor semi-preparate, produselor finite, ambalajelor si al sigurantei pentru mediu se realizeaza in laboratoarele de control al calitatii, conform Planurilor de control stabilite si conform bunei practici de laborator. In afara de propriile noastre laboratoare, controlul calitatii se realizeaza de asemenea in laboratoare acreditate externe.

Pe langa laboratoarele noastre interne, controlul calitatii se realizeaza si in alte  laboratoare externe acreditate. Investitiile continue in cunostintele si competentele angajatilor reprezinta investitii in calitatea produselor si brandurilor noastre.

Activitati de reglementare

Echipa Podravka, referitor la activitatile de reglementare, are cunostinte vaste cu privire la legislatia din domeniul alimentar la nivel international si contribuie la o mai buna implementare a reglementarilor guvernamentale si federale referitoare la protejarea sanatatii si oferind consumatorilor informatiile corespunzatoare.

Scopul acestei functii de afaceri este inca de la inceputul activitatii de cercetare si dezvoltare a produsului, pe intreaga durata a etapei de post-marketing, includerea confirmarilor privind calitatea si valabilitatea din punct de vedere sanitar, inregistrarea/notificarea produsului, monitorizarea inspectiei asupra produsului pe piata. Activitatile includ de asemenea contactul si schimbul de informatii intre companie si organele guvernamentale de reglementare si participarea la crearea si adoptarea regulamentelor in Croatia si UE.

Ecologie

Expertii nostri au creat o Politica a companiei Podravka privind protectia mediului. Acestia sunt raspunzatori pentru managementul deseurilor si apei, emisiilor atmosferice si participarii in cadrul activitatilor de protectie a mediului.