Domenii de lucru

Absolventii nostri de doctorate, masterate, tehnologii, inginerii si tehnicienii nostri reprezinta cea mai mare putere a companiei noastre.

Activitatile de cercetare-dezvoltare, precum si activitatile inovative, au evoluat cu ajutorul urmatoarelor  proiecte:

Proiecte de dezvoltare si inovatii

Proiectele de Cercetare - Dezvoltare sunt axate pe:

  • consumator,
  • alimente,
  • procesarea alimentelor,
  • calitatea si siguranta alimentelor,
  • durabilitate.

Suntem mereu in legatura cu colegii nostri croati, precum si cu institute stiintifice si de cercetare internationale, cu antreprenori, furnizori mici si medii si cu consumatorii.

Vom construi o platforma pentru inovatii deschise, cu scopul de a genera rapid solutii inovatoare pentru dezvoltarea de noi produse competitive.

Dezvoltarea produselor

Produsele inovatoare sub semnul calitatii Podravka sunt create de echipele sale de dezvoltare. Calitatea Podravka reprezinta rezultatul caracteristicilor produselor acesteia ce asigura satisfactia consumatorului (aspect, gust, aroma, siguranta) si un grad inalt de incredere in valorile Podravka, precum: excelenta, creativitatea, inovatia, pasiunea si concentrarea pe consumator.

Produsele de buna calitate comercializate sub branduri de renume sunt unul din avantajele concurentiale principale ale Podravka. Misiunea Podravka este crearea de produse noi si inovatoare, in timp ce cunostintele, aptitudinile, atitudinile, pasiunea, viziunea si devotamentul fata de obiective reprezinta principalele caracteristici ale expertilor sai in dezvoltare.

Toate acestea asigura de peste 60 ani increderea, bunastarea si siguranta consumatorilor nostri.

Nutritie 

Mancarea echilibrata din punct de vedere nutritional pentru asigurarea sanatatii consumatorului se afla in varful listei de cerinte privind calitatea produselor Podravka. Sexul, varsta, obiceiurile alimentare, stilul de viata si climatul sunt premise importante pentru crearea unui profil nutritiv specific pentru un produs.

Instruirea si formarea personalului intern reprezinta un segment important in controlul calitatii senzoriale. Cunoasterea obiceiurilor si atitudinilor consumatorilor pe diverse piete reprezinta o conditie esentiala pentru dezvoltarea de produse noi si inovatoare.

Dezvoltarea ambalajelor, structura declaratiei si metode de ambalare ca parti ale procesului de dezvoltare a produsului

Aplicarea unor tehnologii noi de economisire a energiei in cadrul procesului de procesare a alimentelor si de ambalare, avand ca scop conservarea la maxim a calitatii nutritive a produsului, reprezinta un aspect important al alimentelor Podravka.

Construim imaginea renumita a brandurilor Podravka printr-un design al ambalajelor de buna calitate, memorabil si functional.

Prin ambalaj, protejam sanatatea consumatorilor nostri, cream si garantam siguranta si increderea in brandurile noastre, contribuim la igiena pe intreaga durata a procesului de protectie si respectam tendintele din segmentul de ambalaje.

Controlul calitatii si asigurarea calitatii

Dezvoltarea, implementarea si mentinerea sistemului de management integrat sunt definite in Politica Podravka privind sistemul de management al calitatii si al sigurantei alimentare, bazata pe urmatoarele standarde, conditii prealabile si principii:

  • managementul calitatii ISO 9001,
  • siguranta alimentara FSSC 22000, IFS, BRC, NSF, HALAL, KOSHER,
  • programe de conditii prealabile (controlul curateniei si daunatorilor, supravegherea pesticidelor in procesul "din camp pe masa"),

Principiile HACCP (alergeni, pericole biologice si chimice ).

Controlul calitatii si valabilitatea din punct de vedere sanitar a materiilor prime, a produselor semi-preparate, produselor finite, ambalajelor si al sigurantei pentru mediu se realizeaza in laboratoarele de control al calitatii, conform Planurilor de control stabilite si conform bunei practici de laborator. In afara de propriile noastre laboratoare, controlul calitatii se realizeaza de asemenea in laboratoare acreditate externe.

Investitiile continue in cunostintele si competentele angajatilor reprezinta investitii in calitatea produselor si brandurilor noastre.

Dezvoltarea agriculturii

Cercetarea si dezvoltarea activitatilor agricole sunt prezente de peste 50 ani in compania Podravka. Originea semintelor si controlul semintelor agricole, analiza solului, monitorizare schimbarilor climatice, formarea producatorilor Podravka si a furnizorilor de materii prime reprezinta startul integrat al povestii Podravka referitoare la parcursul "din camp pe masa".

Expertii nostri au fost autorizati in vederea supravegherii profesionale si sanitare a productiei si a semintelor agricole si participa la crearea de specii de cultura noi, selectionate si la depozitarea celora deja existente.

Activitati de reglementare

Echipa Podravka, referitor la activitatile de reglementare, are cunostinte vaste cu privire la legislatia din domeniul alimentar la nivel international si contribuie la o mai buna implementare a reglementarilor guvernamentale si federale referitoare la protejarea sanatatii si oferind consumatorilor informatiile corespunzatoare.

Scopul acestei functii de afaceri este inca de la inceputul activitatii de cercetare si dezvoltare a produsului, pe intreaga durata a etapei de post-marketing, includerea confirmarilor privind calitatea si valabilitatea din punct de vedere sanitar, inregistrarea/notificarea produsului, monitorizarea inspectiei asupra produsului pe piata. Activitatile includ de asemenea contactul si schimbul de informatii intre companie si organele guvernamentale de reglementare si participarea la crearea si adoptarea regulamentelor in Croatia si UE.

Ecologie

Expertii nostri au creat o Politica a companiei Podravka privind protectia mediului. Acestia sunt raspunzatori pentru managementul deseurilor si apei, emisiilor atmosferice si participarii in cadrul activitatilor de protectie a mediului.