Controlul calitatii

Sistemul de control al calitatii Podravka este alcatuit din doisprezece laboratoare integrate printr-un sistem IT de management al calitatii.

Sistemul de control al calitatii

Sistemul de control al calitatii consta intr-un sistem de doisprezece laboratoare integrate printr-un sistem IT SAP QM, responsabil pentru planificarea, controlul si verificarea calitatii si a valabilitatii din punct de vedere sanitar. Modulul SAP QM a fost implementat in toate laboratoarele pentru Controlul calitatii in 2009, cu scopul de a gestiona calitatea la nivel de companie si pentru a sprijini managementul si cresterea calitatii.

Procesul de control al calitatii incepe prin controlul materiilor prime, in linie cu legislatia existenta in Croatia/UE si in tarile in care Podravka isi exporta produsele. Materiile prime trec prin controale multiple, inclusiv verificarea documentatiei interne, supraveghere din partea autoritatilor de inspectie si analiza in laboratoarele de control al calitatii si in laboratoarele externe acreditate.

Verificarea tuturor stadiilor de productie este continuata de controlul produselor semipreparate si finite inainte de punerea acestora pe piata.

Planul de control al calitatii au fost stabilit in conformitate cu cerintele specifice legislative. Acesta se bazeaza pe evaluarea riscurilor si pe trandurile de analiza.

Misiune

Pentru a realiza evaluarea si verificarea riscurilor in timp real, la costuri minime si vizand protejarea sanatatii si intereselor consumatorului utilizand cunostintele si resursele proprii ale Podravka, precum si surse externe.

Viziune

- Calitatea si siguranta produsului, calitatea activitatilor de afaceri, precum si imbunatatirea constanta a practicilor de afaceri reprezinta telul permanent si strategic al Podravka. Directionarea cunostintelor si competentelor angajatilor catre evaluarea riscului la toate nivelele lantului de aprovizionare, avand ca scop crearea increderii si relatiilor de parteneriat cu furnizorii/consumatorii, cu progresarea continua a proceselor de control al calitatii.

Cunostinte si competente

Cunostintele si competentele angajatilor fac laboratoarele Podravka sa fie recunoscute si apreciate de experti. Controlul calitatii Podravka este unul din cei mai activi membri din CROLAB (Asociatia Croata a laboratoarelor) si inca din 2010 initiaza si conduce comparatii inter-laboratoare, intre  laboratoare acreditate si neacreditate din aceasta regiune.

Toate eforturile depuse demonstreaza credibilitatea rezultatelor pentru utilizatorii din cadrul Podravka, pana la auditori, inspectori, furnizori, cumparatori si, mai presus de toate, clientii fideli.