Rata cu ardei dulce
- Reteta de coolinarika.com -Bucatele din bucataria traditionala ne amintesc mereu de ingrediente pe care le-am neglijat sau de combinatii rare, ceea ce le face foarte interesante. Napii dulci si carnea de rata intra in aceasta categorie.
Preparare
Rata curatata se acopera cu 3 litri de apa si se gateste împreuna cu morcovul, radacina de patrunjel si Vegeta Gust de Gaina. Se scoate rata fiarta si se pune intr-un vas, la loc cald. Napii se curata, se taie si se pun în supa. Se adauga usturoiul pisat si se gatesc împreuna la foc mic, pentru aproximativ 20 de minute. Se amesteca amidonul cu smantana, se adauga în supa si se lasa pe foc pentru 2 – 3 minute.
Servire: Supa se asezoneaza cu patrunjelul proaspat tocat si se serveste cu rata fiarta.
Sfat: Scoateti oasele de rata, taiati-le în bucati mai mici si gatiti-le impreuna cu alte ingrediente, daca doriti.