Aripioare de pui cu sos Barbeque, susan si iaurt

Aripioare de pui acoperite cu un strat de susan si fulgi mici de ardei iute si inabusite in mustar si sos Worcester aromat.

  • 30 min
  • 4 persoane
Aripioare de pui cu sos Barbeque, susan si iaurt

Ingrediente

  • 800 g aripioare de pui
  • 30 g seminte de susan
  • 1 plic Vegeta condiment lichid Barbeque pentru marinare (75 ml)
  • 1 iaurt simplu
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura sos Worcester
  • 1 ardei iute

Preparare

  1. Se toarna Vegeta condiment lichid Barbeque pentru marinare peste aripioarele de pui si se lasa in frigider la marinat timp de aproximativ 30 de minute (sau peste noapte).
  2. Asezati aripioarele pe un gratar incins pana cand pielea de pe ele capata o culoare frumoasa aramie si devin crocante. Cand sunt gata, se presara peste ele susan.
  3. Pentru a prepara sosul, in iaurt adaugati o lingura de mustar, o lingura de sos Worcester si un ardei iute maruntit fin si amestecati pentru a combina toate aromele.

Sfat: Pentru ca aripioarele de pui sa devina perfect crocante, inainte cu un minut de a fi luate de pe gratar, ungeti-le cu o pensula cu putin unt topit.