Aripioare de pui picante cu miere si legume preparate in wok

Legumele prajite sau fierte, impreuna cu ceapa verde si mierea vor adauga aripioarelor de pui la gratar un gust perfect si de neuitat.

  • 60 min
  • 4 persoane
Aripioare de pui picante cu miere si legume preparate in wok

Ingrediente

  • 800 g aripioare de pui
  • 2 linguri miere
  • 1 plic Vegeta condiment lichid picant pentru marinare (75 ml)
  • 2 morcovi
  • 2 cepe verzi
  • 1 dovlecel
  • 2 linguri de ulei

Preparare

  1. Crestati fiecare aripioara de pui, turnati peste ele Vegeta condiment lichid picant pentru marinare si lasati la marinat cateva ore. Dupa aceea, asezati-le pe gratarul incins timp de 10-12 minute, intorcandu-le din cand in cand. Cand sunt aproape gata, glazurati cu putina miere incalzita si mai tineti pe gratar pentru cateva minute.
  2. Taiati legumele in fasii de dimensiuni aproximativ egale. Incingeti putin ulei intr-un wok si sotati legumele maxim doua minute pentru a le mentine crocante, in acest fel conservandu-se toti nutrientii.

Sfat: Cand preparati aripioare de pui la gratar, in primul rand se cresteaza fiecare aripioara, pentru a permita caldurii sa patrunda carnea uniform pana la os si pentru a obtine o piele crocanta.