Foietaj umplut cu peste si legume

Acest foietaj este usor de preparat, iar umplutura de peste cu legume va fi completarea perfecta pentru cina dumneavoastra festiva.

  • 50 min
Foietaj umplut cu peste si legume

Ingrediente

  • 1 pachet foietaj inghetat (500g)
  • 1 galbenus de ou
  • 100 g ceapa
  • 250 g file de peste alb
  • 100 g spanac
  • 100 g rosii
  • 100 g ardei rosu dulce
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura patrunjel maruntit
  • 30 g stafide
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 Vegeta

Preparare

  1. Intindeti aluatul dupa ce l-ati dezghetat. Cu un cutit de patiserie, taiati 8 rondele (de 9cm diametru). In 4 dintre ele formati cate o gaura in mijloc cu un cutit de patiserie mai mic. Celelalte 4 puneti-le in tava de copt. Deasupra, asezati-le si pe celelalte 4 cu gauri unse cu galbenusul de ou batut.Coaceti-le in cuptorul incins la 220 °C timp de 15 minute. Adaugati spanacul, ardeiul rosu dulce si patrunjelul tocat si amestecati.
  2. Taiati fileurile de peste in fasii si prajiti-le in uleiul ramas in tigaie. Adaugati legumele sotate si amestecati pentru a le combina.
  3. Umpleti foietajul cu acest amestec de legume si peste si serviti.

Servire: Fill the baked pastry shells with the fish and vegetable combination, and serve.

Sfat: Incercati sa taiati ceapa sub forma de inele si sa o presarati cu sare pentru a mentine dulceata cepei si prajiti-o pana capata o culoare frumoasa aramie. Inelele de ceapa crocante si aurii vor arata foarte bine si vor imbogati gustul legumelor cu peste.