Friptura pescarului

Fileul de cod marinat si prajit in putin ulei de masline si combinat cu cartofi, sub forma unei tocanite cremoasa, va da startul mesei perfecte de Craciun.

  • 60 min
  • 6 persoane
Friptura pescarului

Ingrediente

  • 1 kg file de cod (sau orice fel de peste doriti)
  • 600 g cartofi
  • 3 catei de usturoi
  • 50 ml ulei de masline
  • 3 linguri de suc de lamaie
  • 150 g ceapa
  • 50 ml vin alb sec
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 2 linguri faina alba
  • 1 lingura Vegeta

Preparare

  1. Taiati pestele in bucati, stropiti-l cu amestecul facut din sucul de la o lamaie si 1 lingura de Vegeta. Marinati pestele 10 minute inainte de a-l presara cu faina.
  2. Intr-o tigaie, puneti ulei de masline si prajiti timp de 5 minute pestele marinat pe ambele parti.
  3. Scoateti-l din tigaie si pastrati-l cald. Prajiti ceapa in uleiul ramas, adaugati cartofii cubulete, asezonati cu un praf de sare si puneti apa pana acoperiti cartofii. Fierbeti la foc mic timp de 15 minute. Adaugati pestele prajit si usturoiul tocat peste cartofi. Daca este necesar, adaugati un pic de apa si mai fierbeti inca 10 minute. Cu putin timp inainte de terminarea prepararii adaugati vinul si usturoiul tocat.

Sfat: Folositi o tigaie cu o adancime mai mica pentru a putea agita preparatul din cand in cand, atata timp cat e pe foc. Daca preferati o tocanita mai groasa puteti zdrobi cativa cartofi cu furculita.

Valori nutritionale

Valoare energetica 437 kcal / 1.827 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.