Paste Bolognese cu sos ragu

Echipa din bucataria Podravka a avut placerea de a urmari cum mainile atente ale bucatarului trattoriei "Annamaria" din Bologna, au creat torteline, gnocchi, canelloni, lasagne si tagliatelle. si apoi...cine ar fi putut rezista să nu le incerce cu ragout alla bolognese?

  • 90 min
Paste Bolognese cu sos ragu

Ingrediente

  • 400 g paste (fidea mare, macaroane, spaghete sau gnochi)
  • 4 linguri ulei de masline
  • 30 g de unt
  • 250 g carne tocata de vita
  • 50 g bacon uscat
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 20 g radacina telina
  • 150 g rosii tocate
  • 1 lingura sos rosii concentrat
  • 2 ficatei de pui
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • nucsoara
  • oregano
  • dafin
  • 100 ml vin alb
  • 1 lingura Vegeta

Preparare

  1. Se taie baconul, ceapa si usturoiul. Se calesc morcovul si telina.
  2. Intr-o tigaie se incalzeste uleiul si se soteaza carnea. Dupa ce adaugati baconul, ceapa, morcovul, telina si usturoiul, se soteaza scurt timp.
  3. Se amesteca rosiile tocate, sarea si Vegeta si se soteaza pentru 10 minute.
  4. Adaugati sosul concentrat de rosii, nucsoara rasa, oregano, dafinul, piperul proaspat macinat si vinul alb.
  5. Se lasa la foc mic pentru aproximativ o ora, adaugand ocazional apa in functie de necesitate. Aproape de sfarsit se adauga ficateii de pui tocati.

Servire: Se toarna sosul preparat peste pastele fierte si se servesc cu parmezan ras.

Sfat: Pentru sos se poate folosi carnea pe care ati tocat-o. Adaugati ficateii de pui aproape de sfarsitul prepararii, astfel incat sa nu devina uscati. Vor oferi o puternica aroma sosului. Aceast preparat poate fi si congelat Congelare: Pregatiti sosul bolognese conform retetei (fara adaugarea ficateilor de pui), raciti-l, portionati-l si congelati-l. Dezghetarea: Puneti niste apa intr-un vas, adaugati sosul congelat, acoperiti-l cu un capac, dupa care incalziti-l la foc mic. In acest timp pregatiti pastele! Durabilitate: la 60 de zile.