Supa de cartofi
- Reteta de coolinarika.com -Aceasta reteta surprizatoare poate fi imbogatita prin adaugarea crutoanelor sau a catorva bucatele de carnati.

Preparare
- In untul topit se pune ceapa, impreuna cu baconul si cu cartofii.
- Se ia tigaia de pe foc, se adauga boia de ardei rosu si se acopera cu apa. Se lasa apoi pe foc pentru cateva minute.
- Se adauga Vegeta, dafinul, maghiranul, usturoiul si ardeiul. Se gateste pana cartofii se inmoaie.
- Se scoate dafinul, iar compozitia se transfera intr-un blender pentru a fi pasata. (Supa trebuie lasata sa se raceasca timp de cateva minute inainte de a fi introdusa in blender.)
- Se amesteca faina de porumb cu smantana, si se adauga la supa. Se da in clocot si apoi este gata de servit!
Servire: Serviti supa cu patrunjel proaspat tocat, presarat deasupra.
Sfat: Supa va fi mai gustoasa si mai satioasa daca adaugati crutoane sau bucatele de carnati.
Valori nutritionale
Valoare energetica | 418 kcal / 1.747 kJ |
---|---|
pentru 100g de produs | Sursa: Podravka d.d. |