Supa de cartofi

Aceasta reteta surprizatoare poate fi imbogatita prin adaugarea crutoanelor sau a catorva bucatele de carnati.

  • 40 min
  • 6 persoane
Supa de cartofi

Ingrediente

  • 700 g cartofi curatati si taiati cubulete
  • 20 g unt
  • 50 g bacon uscat maruntit
  • 1 ceapa tocata
  • 2 catei de usturoi tocati
  • 20 ml smantana
  • 1 lingurita faina de porumb
  • 1 lingura Vegeta
  • maghiran uscat
  • dafin
  • patrunjel
  • piper
  • boia de ardei
  • 1,2 l de apa

Preparare

  1. In untul topit se pune ceapa, impreuna cu baconul si cu cartofii.
  2. Se ia tigaia de pe foc, se adauga boia de ardei rosu si se acopera cu apa. Se lasa apoi pe foc pentru cateva minute.
  3. Se adauga Vegeta, dafinul, maghiranul, usturoiul si ardeiul. Se gateste pana cartofii se inmoaie.
  4. Se scoate dafinul, iar compozitia se transfera intr-un blender pentru a fi pasata. (Supa trebuie lasata sa se raceasca timp de cateva minute inainte de a fi introdusa in blender.)
  5. Se amesteca faina de porumb cu smantana, si se adauga la supa. Se da in clocot si apoi este gata de servit!

Servire: Serviti supa cu patrunjel proaspat tocat, presarat deasupra.

Sfat: Supa va fi mai gustoasa si mai satioasa daca adaugati crutoane sau bucatele de carnati.

Valori nutritionale

Valoare energetica 418 kcal / 1.747 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.