Crap polonez

Crapul, stiuca, pastravul sunt adesea prajiti, fierti in abur si serviti cu sosuri. Multe dintre ingrediente raman neschimbate de-a lungul timpului. De asemenea, gustul special al pestelui este subliniat de combinarea aromelor de bere cu sosul dulce acrisor.

  • 60 min
Crap polonez

Ingrediente

  • 1,5 kg crap
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 70 ml otet de vin
  • 1 lingura de zahar
  • sare
  • 1 lingura piper
  • 1 catel de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 100 ml apa
  • 300 ml bere
  • 30 g unt
  • 150 g ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 300 g morcovi
  • 1 lingura Vegeta

Preparare

  1. Se spala crapul si se taie. Presarati peste bucatile de peste Vegeta, piper si suc de lamaie. Se lasa la marinat pentru 15 minute.
  2. Se taie ceapa si morcovul. Prajiti ceapa in unt, adaugati morcov,sare, frunze de dafin, cuisoare si se lasa pe foc cu putina apa pana cand devin moi.
  3. Puneti pestele intr-un vas uns cu unt si acoperiti-l cu bere diluata cu apa, apoi bagati-l in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30 minute. Puneti pestele facut pe o farfurie rece si stopiti-l cu sosul preparat.
  4. Intr-un vas se pune zaharul si se lasa pe foc pana capata o culoare galben-aurie. Se adauga otetul impreuna cu sosul ramas de la prepararea pestelui in cuptor si legumele. Se lasa pe foc impreuna pentru cateva minute. Daca este necesar, se adauga sare si putina apa.

Servire: Pestele se serveste cu sosul preparat, carfofii copti si salata verde sau supa de varza rosie.

Sfat: Inveliti pestele marinat in frunze de telina - ii va da o aroma speciala.