Placinta de rosii

Aceasta neobisnuita placinta cu rosii este o mancare de vara, dar, datorita tomatelor la conserva, va puteti bucura de ea pe tot parcursul anului. Savoarea mancarii consta intr-o cooperare excelenta intre bucatar, aluat, branza, usturoi, busuioc si rosii...

  • 60 min
Placinta de rosii

Ingrediente

Produse de patiserie (crusta)

  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita de sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 80 g unt
  • 1 ou
  • 30 g parmezan ras
  • 2 linguri smantana
  • 300 g faina de grau

Umplutura

  • 1,2 kg tomate proaspete
  • 130 g branza ricotta
  • zahar
  • 1 lingura busuioc tocat
  • 1-2 catei usturoi
  • 1 lingura Vegeta
  • 300 g ardei rosu gras
  • 50 ml ulei de masline

Preparare

  1. Faceti blatul din faina, sare, ulei de masline, unt, oua, smantana si branza rasa si apoi intindeti o foaie din aluat. Se lasa la rece timp de aproximativ 30 de minute. Intr-o cratita mai larga se soteaza ardeiul, taiat cubulete. Apoi, peste el, se adauga feliile de rosii, Vegeta, usturoiul taiat marunt, busuiocul tocat si zaharul. Se lasa la foc mic, pana cand zeama legumelor se evapora. Se lasa la racit.
  2. Aluatul se ruleaza si se preseaza pana ajunge la grosimea de 1/2 cm. O parte din aluat se pune in tava de copt. Se coace in cuptor la 210C pentru aproximativ 10 minute.
  3. Se scoate aluatul copt pe jumatate, se distribuie uniform umplutura rece de rosii si, peste ea, branza.
  4. Aluatul ramas se taie in fasii si se aranjeaza peste rosii si branza.

Servire: Placinta coapta se raceste putin, se taie si se serveste.

Sfat: Benzile de aluat (crusta) se ung cu ou, se presara cu susan si se coc.