Supa Caldo verde

Pentru acesta supa, Caldo verde, o masa tipic portugheza, nu trebuie sa incepi o calatorie catre Portugalia pentru ca, de aceasta data, vine ea la tine. Un gust excelent al acestei supe nu va fi o surpriza pentru voi, lucru care aduce magie acestei retete.

  • 45 min
  • 4 persoane
Supa Caldo verde

Ingrediente

  • 500 g napi
  • Sare
  • Piper
  • 1 lingura patrunjel maruntit
  • 2 catei de usturoi
  • 150 g carnati uscati autohtoni
  • 100 g ceapa
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 250 g cartofi
  • 1 lingura Vegeta

Preparare

  1. Curatati cartofii si taiati-i in sferturi. Napii se taie in fasii, iar ceapa se marunteste bine.
  2. Caliti ceapa in ulei incins. Adaugati usturoi, cartofi, napi, Vegeta si acoperiti cu apa fierbinte. Amesteati din cand in cand timp de 20 de minute pana se inmoaie legumele.
  3. Impreuna cu lichidul cald, puneti toate legumele in blender si apoi crema inapoi in oala. Adaugati 400 ml apa si putin piper si mai fierbeti cateva minute.
  4. Prajiti carnatii, taiati-i bucati si puneti-i deasupra in supa.

Servire: Condimentati cu sare dupa preferinte, asezonati cu patrunjel si e gata de servire.

Sfat: Condimentati cu sare dupa preferinte, asezonati cu patrunjel si e gata de servire.

Valori nutritionale

Valoare energetica 342 kcal / 1.430 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.