Salata de sepie la gratar

Asezati pe gratar sepia pentru 3-4 minute, astfel incat sa nu fie prea tare si serviti-o cu un amestesc de ulei de masline, usturoi, patrunjel si suc de lamaie sau portocale. Serviti cu legumele preparate anterior si bucurati-va de acest festin.

  • 35 min
  • 4 persoane
Salata de sepie la gratar

Ingrediente

  • 600 g sepii mici
  • 100 g masline
  • 600 g castraveti
  • 200 g rosii cherry
  • 1 lingurita Vegeta
  • Ulei

Dressing

  • 100 ml ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 5 linguri patrujel maruntit
  • 80 ml suc de portocale
  • 1 lingura suc de lamaie

Preparare

  1. Curatati sepiile, spalati-le si asezati-le pe un prosop de bucatarie. Puneti rosiile taiate in sferturi impreuna cu maslinele fara samburi intr-un bol. Curatati castravetii pe jumatate, scapati de semintele acestora si adaugati-i peste rosii.
  2. Incingeti bine gratarul, ungeti cu ulei si puneti pe foc sepiile. Intoarceti-le pe ambele parti cate 3-4 minute, iar dupa ce sunt gata, condimentati cu Vegeta si adaugati castavetii si rosiile.
  3. Amestecati pentru dressing-ul ulei de masline, usturoi, patrunjel si sucurile de citrice.

Servire: Asezonati legumele si sepiile la gratar cu dressing-ul inainte de a servi.

Sfat: Nu tineti sepiile prea mult pe gratar pentru ca se intaresc.

Valori nutritionale

Valoare energetica 393 kcal / 1.643 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.