Creveti cu orez si spanac

Crevetii serviti impreuna cu orez pot fi pregatiti ca un preparat extrem de sofisticat, adaugandu-se menta proaspata maruntita si putina coaja de lamaie rasa.

  • 60 min
  • 4 persoane
Creveti cu orez si spanac

Ingrediente

  • 1 kg creveti
  • 700 g spanac
  • 1 lg Vegeta Naturella
  • 150 g ceapa
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 1 lingurita zahar
  • 2 ardei
  • 2 lg patrunjel proaspat tocat
  • 4 catei de usturoi
  • 100 ml vin alb

Ingrediente preparare orez

  • 200 g orez
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lg menta proaspata
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • 1 lg Vegeta Naturella
  • 600-700 ml apa fierbinte

Preparare

  1. Rupeti capetele, curatati si spalati cozile, lasandu-le putin timp in apa. Apoi, intr-un castron adanc puneti crevetii, usturoiul, ardeii maruntiti din care ati scos semintele, sucul de lamaie si putin zahar.
  2. Incingeti uleiul de masline intr-o tigaie, adaugati crevetii marinati cu Vegeta Naturella si lasati-i pe foc timp de 10-15 minute, amestecand pana cand isi schimba crevetii culoarea.
  3. Intr-o alta tigaie, in uleiul ramas se prajeste ceapa taiata felii. Adaugati spanacul, un pic de sare si sotati timp de aproximativ 10 minute. Peste acest amestec si, impreuna cu crevtii, se adauga vin, patrunjel proaspat tocat si se mai tine pe foc 3 – 4 minute.
  4. Prajiti orezul impreuna cu usturoiul tocat, in ulei de masline cateva minute, se adauga apa fierbinte, Vegeta Naturella, menta, coaja rasa de lamaie. Gatiti pe jumatate acoperit, la foc mic aproximativ 10 minute.

Servire: Crevetii se pot servii cu orez cald, peste care se poate presara parmezan.

Valori nutritionale

Valoare energetica 640 kcal / 2.675 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.