Salata greceasca taraneasca

Variantiile salatei grecesti nu pot fi numarate, dar daca veti incerca aceasta reteta nu veti fi dezamagit. Salata este un excelent supliment la masa, dar poate fi chiar singurul fel de mancare intr-o zi de vara.

  • 30 min
  • 6 persoane
Salata greceasca taraneasca

Ingrediente

  • 500 g rosii
  • 250 g castraveti
  • 150 g ceapa
  • 300 g ardei verde
  • 50 g masline negre fara samburi
  • 200 g branza feta

Dressing

  • 5 linguri ulei de masline
  • 2 linguri otet
  • 1/2 linguri de oregano
  • 1 lingurita Vegeta

Preparare

  1. Spalati rosiile si castravetii, curatati ceapa si taiati-le pe toate in felii.
  2. Spalati ardeii si taiati-i in fasii, branza feta se feliaza, iar masline se taie in sferturi.
  3. Condimentati cu un amestec de ulei de masline, otet, oregano si Vegeta. Amestecati bine.

Servire: Puteti servi aceasta salata simpla sau cu carne de peste sau carne rosie la gratar, daca doriti.

Sfat: Puneti dressing-ul salatei imediat inainte de a o servi.

Valori nutritionale

Valoare energetica 276 kcal / 1.154 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.