Placinta cu carne de orez

Admiratorii bucatariei clasice orientale se vor bucura de aceasta specialitate cu vitel si orez. Aveti nevoie de mai mult timp si rabdare pentru acest preparat, dar gustul sau este o recompensa incredibila. Adaugati o salata usoara pentru a completa masa.

  • 135 min
  • 6 persoane
Placinta cu carne de orez

Ingrediente

Aluat

  • 500 g faina
  • 250 g unt
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 120 ml apa

Umplutura

  • 1,2 kg vitel
  • sare
  • telina
  • 150 g orez
  • 100 g ceapa
  • 100 g unt
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 1 lingura Vegeta
  • 400 ml iaurt
  • 1 ou

Preparare

  1. Fierbeti carnea intr-o singura bucata, intr-o oala cu apa, sare si telina. Coaceti orezul separat, tot in apa sarata.
  2. Intre timp, preparati aluatul. Amestecati toate ingredientele sale, apa si framantati un altuat usor.
  3. Se taie carnea in bucati mai mici. Ceapa se feliaza si se soteaza in unt pana devine transparenta, dupa care adaugati carnea, orezul, patrunjelul si Vegeta. Amestecati bine si indepartati de pe foc pentru a turna iaurtul incet inauntru, in timp ce continuati sa amestecati.
  4. Impartiti aluatul in 2 parti (una mai mare decat cealalta). Intindeti partea mai mare si puneti-o pe o tava de copt. Aceasta nu ar trebui sa depaseasca laturile tavii de copt.
  5. Aranjati umplutura in mod egal deasupra aluatului si acoperiti cu cealalta parte a sa. Ungeti cu un ou.
  6. Taiati aluatul in cateva bucati si coaceti in cuptorul preincalzit la 200°C pentru aproximativ o ora.

Servire: Serviti placinta cu carne impreuna cu iaurt sau lapte batut.

Sfat: Pentru arome ceva mai intense adaugati o lingurita de menta sau busuioc maruntit.

Valori nutritionale

Valoare energetica 1362 kcal / 5.693 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.