Chili cu carne

Chilli cu carne este o reteta originala din Texas. In functie de cat de deschisi sunteti la aromele picante, puteti determina si cantitatea de ardei iute folosita, pe care puteti sa il cultivati chiar si in dumneavoastra balcon.

  • 60 min
Chili cu carne

Ingrediente

  • 800 g carne de vitel fara oase (pulpa)
  • 1 lingura Vegeta
  • 250-300 ml apa
  • 25 g malai
  • 1 lingura sos Wochestershire
  • 1 lingurita praf de chimen
  • 1 lingurita zahar brun
  • 2 lingurite cimbru
  • frunze de dafin
  • 2 catei usturoi
  • 50 ml de ulei
  • 3 ardei iuti
  • 150 g ceapa
  • 1/2 lingurita piper cayenne

Preparare

  1. Se taie carnea cubulete si se prajeste putin in ulei.
  2. Adaugati ceapa tocata marunt, 2 ardei curatati de seminte si taiati inele, frunze de dafin, usturoi presat, cimbru, chimen si Vegeta. Se amesteca totul bine si se lasa pe foc cu putina apa.
  3. Cand carnea este aproape moale se adauga zahar, sos de Wochestershire si piper cayenne. Se amesteca malaiul cu ardeiul tocat si curatat de seminte si se presara peste carne.
  4. Se amesteca totul bine si se toarna apa peste el. Se lasa pe foc inca 10 minute.

Servire: Aceasta masa picanta si gustoasa se serveste cu paine din faina de porumb.

Sfat: Doza de ardei iute da gustul acestui fel de mancare. Aceast fel poate fi servit si cu mamaliguta prajita. Acest preparat poate fi si congelat. Congelare: Impartiti preparatul in portii, puneti-l in pungi si apoi intr-o caserola la congelator pentru 2 ore. Asezati caserola sub apa calda, pentru a dezlipi punga de pe aceasta si puneti-o inapoi in congelator. Decongelare: Lasati vasul in frigider peste noapte, apoi asezati-l intr-un vas cu putina apa si incalziti. Durabilitate: Pana la 60 de zile.