Sote de manzat cu ciuperci

Numele original al acestui preparat este Zurich Geschnetzeltes si este servit cu rösti. Cel mai popular fel de mancare elvetian ii va incanta pe toti cei care prefera carnea de manzat cu sosuri cremoase.

  • 70 min
  • 4 persoane
Sote de manzat cu ciuperci

Ingrediente

  • 600 g manzat
  • 300 g ciuperci
  • 1 ceapa
  • 50 g unt
  • 100 ml de vin alb
  • 1 lingura de Vegeta
  • 1 lingura de patrunjel
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 2 linguri de amidon din porumb

Preparare

  1. Carnea de manzat se taie cubulete , iar ceapa se toaca.
  2. Se prajeste in unt carnea taiata, se adauga ceapa si se soteaza impreuna timp de 5 minute.
  3. Adaugati ciupercile taite felii, Vegeta si continuati sotarea, punand apa ocazional aproximativ 30 de minute.
  4. Cand carnea devine moale, adaugati vinul, diluati amidonul in apa cu smantana de gatit.

Servire: Se serveste cu cartofi prajiti (rösti) si se asezoneaza cu patrunjel tocat.

Sfat: Puteti imbogati preparatul cu ciuperci porcini uscate, dar care trebuie inmuiate anterior.

Valori nutritionale

Valoare energetica 369 kcal / 1.542 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.