Supa cu perisoare de ficat (Leberknödelsuppe)

Supa cu perisoare de ficat a devenit o obisnuinta in bucatarie, in special daca locuiesti in partea de nord a Croatiei. Indiferent daca este vorba de masa de pranz, duminica sau o alta ocazie formala, aceasta supa va fi o introducere prefecta in tot ceea ce ar putea urma.

  • 45 min
  • 4 persoane
Supa cu perisoare de ficat (Leberknödelsuppe)

Ingrediente

  • 200 g ficat de vita
  • 2 oua
  • 40 g ceapa
  • 250-300 ml lapte
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 1/2 lingurita maghiran uscat
  • 1/2 lingurita piper
  • 120 g paine uscata
  • 2 lingurite Vegeta

Preparare

  1. Curatati ficatul de vene, apoi tocati cu ajutorul unei masini de tocat.
  2. Lasati painea la inmuiat in lapte pentru 10-15 minute apoi stoarceti-o.
  3. In unt caliti ceapa pentru putin timp si se lasa la racit. Se pune intr-o oala adanca ficatul preparat, painea, oua batute, piper, rozmarin, naghiran, patrunjel, ceapa prazita si Vegeta.
  4. Se amesteca bine totul si, daca este necesar, se adauga 2-3 linguri de pesmet si se lasa sa stea 10-15 minute.
  5. Formati perisoarele de dimensiuni medii si fierbeti-le in apa sarata pentru 15 minute.

Servire: Perisoarele se servesc intr-o supa de carne de vita fierbinte.

Sfat: Supa poate fi pregatita cu cuburi de carne de vita, adaugand 2 cuburi intr-un litru de apa clocotita si lasand la fiert pentru 5 minute.

Valori nutritionale

Valoare energetica 376 kcal / 1.572 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.