Pateu de pui

Vrei sa fii mandru cu un pateu facut in casa? Uite aici o reteta usoara. Un pateu delicios care poate fi servit pe paine prajita sau proaspata. Acesta poate deveni chiar un secret in sandwiche-urile tale celebre.

  • 50 min
  • 6 persoane
Pateu de pui

Ingrediente

  • 400 g fileuri de pui
  • 180 g unt
  • 1 lingura Vegeta Gust de Gaina
  • 1/2 lingurita piper Cajun
  • 3-4 catei de usturoiu
  • 5 linguri suc de lamaie
  • 1 lingurita praf de turmeric
  • 1/2 lingurita paf de ghimbir
  • 2 linguri patrunjel tocat

Preparare

  1. Se taie carnea de pui in cuburi si se caleste in 30 g de unt.
  2. Se presara Vegeta Gust de Gaina, piper Cajun, usturoi tocat, amestecandu-se continuu si adaugand cantitati mici de apa pana cand carnea devine frageda.
  3. Se lasa la racit, apoi carnea se pune in mixer. Se amesteca cu restul de unt topit.
  4. Se adauga suc de lamaie, praf de turmeric, praf de ghimbir si patrunjelul tocat.

Servire: Se serveste intins pe paine prajita, insotit de salata.

Sfat: Se mixeaza carnea in timp ce este calda.

Valori nutritionale

Valoare energetica 343 kcal / 1.434 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.