Manzat fiert in sos de marar
- Reteta de coolinarika.com -Suedezii sunt atat de mandrii de marar incat au inlocuit chiar si busuiocul in versiunea lor suedeza de sos "Pesto". Vita, intr-un sos fin de plante este servita ca un fel principal al zilnicei cine in familie.

Preparare
- Puneti legumele si vita in apa clocotita si lasati-le sa fiarba. Adaugati boabele de piper si fierbeti totul usor pentru 1 ½ - 2 ore.
- Scoateti vita si asezati-o intr-un vas la cald.
Sosul
- Incalziti faina in unt, turnati-o peste supa rezultata din fierberea manzatului, adaugati mararul tocat, smantana si fierbeti totul impreuna pentru cateva minute.
Servire: Taiati carnea gatita, acoperiti-o cu sos si serviti-o cald cu legume radacinoase.
Sfat: Taiati legumele radacinoase in bucati mari.
Nota: Acest preparat poate fi si congelat. Congelare: Eliberati excesul de grasime din supa (pana la pasul 2), puneti totul intr-un vas de plastic si inghetati. Dezghetarea: Lasati vasul in frigider peste noapte, apoi asezati-l intr-un vas cu putina apa si incalziti. La sfarsit pregatiti sosul de marar (pasul 3). Durabilitate: pana la 60 de zile.
Valori nutritionale
Valoare energetica | 351 kcal / 1.467 kJ |
---|---|
pentru 100g de produs | Sursa: Podravka d.d. |