Supa crema de conopida
- Reteta de coolinarika.com -O supa de conopida si praz cu un ”touch” frantuzesc, este precum o introducere pentru o cina care poate ajunge cu usurinta un ”dans can can” sau cel putin la cateva cuvinte romantice in limba franceza.

Preparare
- Se taie conopida, morcovul si prazul in bucati si se pune la fiert in apa sarata.
- Fierbeti timp de 15 minute, iar aproape de sfarsit adaugati patrunjel.
- Scurgeti legumele si mixati-le, adaugand putina apa calda, din aceea in care au fiert legumele.
- Adauga la legumele mixate aproximativ 700 ml apa, Vegeta, nucsoara, unt si lasati-le pe foc pentru un scurt timp.
- Se amesteca smantana si amidonul, se adauga in supa si se mai gateste pentru putin timp.
Servire: Serviti supa cu crutoane din paine prajita.
Sfat: Supa va avea un gust mai bun daca se amesteca cu suc de lamaie chiar inainte de servire.
Valori nutritionale
Valoare energetica | 191 kcal / 798 kJ |
---|---|
pentru 100g de produs | Sursa: Podravka d.d. |