Supa crema de conopida

O supa de conopida si praz cu un ”touch” frantuzesc, este precum o introducere pentru o cina care poate ajunge cu usurinta un ”dans can can” sau cel putin la cateva cuvinte romantice in limba franceza.

  • 40 min
Supa crema de conopida

Ingrediente

  • 500 g conopida
  • 200 g praz
  • 1 legatura de patrunjel
  • 100 ml smantana
  • 100 g morcovi
  • 2 lingurite de amidon
  • nucsoara rasa
  • 1 lingura Vegeta
  • 20 g unt

Preparare

  1. Se taie conopida, morcovul si prazul in bucati si se pune la fiert in apa sarata.
  2. Fierbeti timp de 15 minute, iar aproape de sfarsit adaugati patrunjel.
  3. Scurgeti legumele si mixati-le, adaugand putina apa calda, din aceea in care au fiert legumele.
  4. Adauga la legumele mixate aproximativ 700 ml apa, Vegeta, nucsoara, unt si lasati-le pe foc pentru un scurt timp.
  5. Se amesteca smantana si amidonul, se adauga in supa si se mai gateste pentru putin timp.

Servire: Serviti supa cu crutoane din paine prajita.

Sfat: Supa va avea un gust mai bun daca se amesteca cu suc de lamaie chiar inainte de servire.