Ghiveci de legume

Atunci cand piata este plina de culori, este dificil sa rezisti cumparaturilor si sa nu te intorci acasa cu un cos plin cu fructe si legume suculente! Profitati de abundenta de legume pentru a le gati cu carne de vitel! Garnisiti-le cand ati terminat.

  • 40 min
  • 4 persoane
Ghiveci de legume

Ingrediente

  • 300 g muschi de manzat
  • 50 ml ulei
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 lingurite Vegeta
  • 1 ardei gras
  • piper galben
  • 1 ardei rosu
  • sare
  • 200 g rosii cherry
  • 100 g branza Mozzarella
  • arpagic

Preparare

  1. Se taie carnea de manzat in cubulete si se prajeste in doua linguri de ulei.
  2. Adaugati felii de ceapa (doar partea alba) si Vegeta. Se amesteca totul si se caleste 25 minute, adaugand si putina apa.
  3. Intre timp, intr-o alta tigaie se prajeste ardeiul taiat cubulete, in grasimea ramasa si se adauga un pic de sare.
  4. Apoi adaugati in tigaie carnea de vitel impreuna cu rosiile cherry feliate.
  5. Taiati mozzarella in cuburi si presarati-o peste mancare. Sotati pentru scurt timp, pana cand branza se topeste, iar la sfarsit asezonati cu arpagic maruntit.

Servire: Serviti cald cu orez fiert si salata verde.

Sfat: Mozzarella poate fi rasa si adaugata in mancarea calda, chiar inainte de servire.

Micul secret: Acest preparat poate fi si congelat. Inghetarea: Pregatiti felul de mancare urmand pasii 1 - 4. Se raceste si se depoziteaza intr-un recipient cu capac si se pune in congelator. Dezghetarea: Se dezgheata peste noapte in frigider, apoi pe aragaz intr-o tigaie cu capac. Terminati prepararea urmand pasul 5. Depozitare: 60 zile

Valori nutritionale

Valoare energetica 294 kcal / 1.229 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.