Supa comestibila a regelui Hrib cu hrisca

Terciul de hrisca este foarte hranitor si usor de digerat; el va avea cel mai bun gust, mai ales in zilele reci de iarna, cand se prepara ca o supa cu hribi proaspeti sau uscati.

  • 40 min
  • 6;8 persoane
Supa comestibila a regelui Hrib cu hrisca

Ingrediente

  • 200 g terci de hrisca
  • 300 g hribi
  • 60 g ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura Vegeta
  • piper
  • 2 l apa
  • 1 lingura patrunjel tocat fin

Preparare

  1. Se curata si se taie hribii, se pun intr-un vas cu apa calda si se scurg; se spala hrisca in apa calda.
  2. Se toaca marunt ceapa si se caleste in putin ulei; se adauga hribii, terciul de hrisca, Vegeta, piperul si apoi apa.
  3. Se fierbe timp de 20 minute .

Servire: Se serveste asezonat cu patrujel.

Sfat: Se pot inlocui hribii cu 50 g de hribi uscati, care anterior pregatirii au fost inmuiati in apa.

Valori nutritionale

Valoare energetica 129 kcal / 539 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.