Supa din cirese

Surprindeti-va oaspetii cu o supa de fructe redusa ca numar de calorii, ca o adevarata revigorare intr-o zi calduroasa de vara. In reteta originala ungureasca se folosea smantana si mult zahar, dar va recomandam in schimb un orez cu lapte si indulcitor.

  • 30 min
  • 4 persoane
Supa din cirese

Ingrediente

  • 300 g cirese congelate fara samburi
  • 300 ml de apa
  • 4 comprimate indulcitor
  • 1 zahar vanilat
  • 200 ml de lapte cu orez
  • 1 lingurita Vegeta
  • sare
  • 1 lingurita amidon

Preparare

  1. Se toarna apa peste cirese, se adauga indulcitor si se pune la foc pentru 5 minute.
  2. Jumatate din cirese se maruntesc intr-un blender si se pune intr-un bol cu alte cirese zemoase.
  3. Adaugati zaharul vanilat, orezul cu lapte, Vegeta, sarea si amidonul dizolvat in putina apa, dupa care gatiti aproximativ un minut.

Servire: Supa de cirese se serveste rece.

Sfat: Puteti adauga in supa 100 g de mere curatate si rase.

Valori nutritionale

Valoare energetica 65 kcal / 272 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.