Sos de morcov

V-ati saturat de sosurile clasice si doriti sa incercati ceva original, cu carne usoara si orez, dar gatit in preparate pe care intotdeauna le incercati acasa? Sosul cremos de morcov este exact ceea ce cautati!

  • 40 min
  • 4 persoane
Sos de morcov

Ingrediente

  • 250 g morcovi
  • 80 g cartofi
  • 20 g unt
  • 2 lingurite Vegeta
  • 3-4 linguri lamaie suc
  • 100 ml de apa
  • 100 ml smantana de gatit
  • 1 lingura patrunjel tocat

Preparare

  1. Se curata morcovii si cartofii, se taie in bucati mai mari si se fierb in apa sarata usor.
  2. Tocati in blender cat sunt fierbinti, dupa care reveniti la oala in care au fiert.
  3. Se adauga putin unt, Vegeta, apa şi suc de lamaie.
  4. Se fierb putin, se adauga smantana si se asezoneaza cu patrunjel.

Servire: Se serveste cu fripturi de pui si cu orez basmati fiert.

Sfat: In timp ce morcovii sunt tocati, adaugati din apa in care au fiert.

Valori nutritionale

Valoare energetica 120 kcal / 502 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.