Sepie prajita in stil australian

Australienii se bucura de sepiile proaspete ca oricare alta persoana care traieste la mare (cu exceptia celor de la Marea Neagra, acolo nu exista sepie deloc). Aroma frageda a sepiei este creata cu ajutorul diverselor marinate de peste, care, in acelasi timp, le si inmoaie.

  • 45 min
Sepie prajita in stil australian

Ingrediente

  • 1 kg sepii
  • ulei

Marinata

  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingurita ghimbir taiat marunt
  • 2 bucati de usturoi si cuisoare
  • 3 oua

Pentru panificatie

  • 150 g porumb
  • 150 g faina de grau (moale)
  • 2 lingurite Vegeta
  • piper negru, proaspat macinat

Pentru servire

  • 250 g castraveti proaspeti
  • 100 ml sos dulce de chili
  • coriandru tocat

Preparare

  1. Sepiile se taie in inele. Se amesteca usturoiul, oualele, ghimbirul, sosul de soia la care se adauga sepiile si se lasa la marinat pentru aproximativ o ora.
  2. Bucatiele de sepie marinate se trec prin amestecul pregatit din faina, Vegeta si piper dupa care se prajesc in ulei mai mult pentru cateva minute.
  3. Castravetii se taie in felii, se aranjeaza pe o farfurie, iar in mijloc se aseaza bucatile de sepie prajite. Peste, se toarna sosul de sepie.

Servire: Se servesc calde si se asezoneaza cu coriandru.

Sfat: Este important ca atunci cand prajiti sepiile sa nu prajiti prea multe deodata.