Caracatita dublu marinata la gratar

Incercati ceva complet nou! Caracatita „ scaldata” in doua sosuri la marinare, la fel ca si numele retetei. Se pune pe gratar dupa ce a fost marinata in primul sos si apoi se toarna al doilea sos peste, in cazul in care se poate astepta sa preparati si al doilea sos.

  • 50 min
  • 6 persoane
Caracatita dublu marinata la gratar

Ingrediente

  • 1,5 kg caracatita curatata
  • sare

Primul sos

  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 50 ml otet balsamic
  • 150 ml de masline
  • 1 lingura de piper negru
  • sucul si coaja de la o lime

Al doilea sos

  • 50 ml de otet balsamic
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 arpagic
  • piper negru
  • 1 lingura Vegeta
  • Servirea
  • 300 g varza dulce
  • 1 fenicul feliat
  • sare
  • 1 avocado

Preparare

  1. Curatati caracatita.
  2. Se amesteca impreuna toate ingredientele pentru primul sos si se lasa caracatita la marinat cel putin 20 minute sau daca aveti timp 2-4 ore.
  3. Se taie caracatita in bucati mai mici si se pune pe gratar. Adaugati sare si apoi se pune peste al doilea sos.
  4. Se fierbe varza pentru scurt timp si se adauga chimen dulce si sare. Dupa ce s-a fiert se scoate varza si se scurge de apa.

Servire: Se serveste caracatita cu varza fiarta si felii de avocado.

Sfat: Congelati caracatita proaspata pentru a fi mai gustoasa cand este preparata.

Valori nutritionale

Valoare energetica 499 kcal / 2.086 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.