Supa rapida de fasole si paste fainoase

Femeile dalmate moderne si-au insusit pregatirea multor retete traditionale croate, in cel mai rapid si usor mod. Acesta este un exemplu!

  • 30 min
  • 6 persoane
Supa rapida de fasole si paste fainoase

Ingrediente

  • 4 linguri de ulei
  • 1 ceapa, tocata
  • 70 g bacon (parte cu carne), taiat cuburi
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1,3-1,5 l de apa
  • 1 lingura Vegeta
  • 1 frunza de dafin
  • 1 lingura frunze de telina, tocate
  • 400 g fasole boabe, conserva
  • 2 linguri de concentrat de tomate
  • 150 g paste
  • 1 lingura patrunjel, tocat

Preparare

  1. In ulei fierbinte se caleste ceapa si baconul.
  2. Se amesteca cu usturoi si se acopera cu cateva linguri de apa.
  3. Se adauga Vegeta, foaia de dafin, frunzele de telina si se gateste aproximativ 10 minute.
  4. In timp ce se gateste amestecul, se fierb pastele.
  5. Se acopera amestecul de ceapa si bacon cu restul de apa si se adauga fasolea, concentratul si pastele gatite.
  6. Se mai lasa la fiert pentru cateva minute.

Servire: Se presara cu patrunjel tocat si se serveste.

Sfat: Pentru a face supa mai groasa, se paseaza cateva boabe de fasole si se amesteca la supa.

Valori nutritionale

Valoare energetica 397 kcal / 1.659 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.