Orez dietetic in vin

Daca nu ati avut placerea de a explora bucataria italieneasca si diferitele ei feluri de risotto, acest preparat va va convinge. Este delicios si in acelasi timp destul de usor de pregatit.

  • 30 min
  • 4 persoane
Orez dietetic in vin

Ingrediente

  • 3-4 linguri de ulei
  • 300 g orez
  • 1 lingura Vegeta
  • 50 ml vin alb
  • parmezan ras

Preparare

  1. In uleiul incins se prajeste orezul pentru cateva minute.
  2. Peste orez se presara Vegeta si apoi se adauga apa calda. (Regula: la o ceasca de orez se adauga 2 cesti cu apa)
  3. Se fierbe la foc mic, pe jumatate acoperit, aproximativ 10-15 minute.
  4. Se adauga vin alb, chiar inainte ca orezul sa fie fiert.

Servire: Se serveste ca masa principala, cu parmezan.

Sfat: Puteti adauga legume taiate marunt, respectand structura acestei retete.

Valori nutritionale

Valoare energetica 385 kcal / 1.609 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.