Sardine in sos de rosii

Iubitorii de sardine vor fi incantati sa incerce si un altfel de stil de preparare al acestora, chiar si cu sos de tomate. Acest sos picant este imbogatit cu putin brandy si poate fi gatit chiar cu o zi inainte de a fi servit, daca este tinut la frigider.

  • 40 min
Sardine in sos de rosii

Ingrediente

  • 30 g faina de grau
  • ½ lingurita piper macinat
  • 500 g sardine mici proapete
  • ulei

Sos

  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 cutie rosii decozite
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura Vegeta
  • 1 lingurita busuioc tocat
  • 2 linguri brandy

Preparare

  1. Pentru a face sosul puneti usturoiul tocat in ulei de masline cald. Adaugati rosiile decojite, zahar si Vegeta, iar apoi fierbeti fara sa le acoperiti, timp de aproximativ 10 minute.
  2. Cand este aproape gata, se amesteca busuioc si brandy si se fierbe pentru inca 2 minute.
  3. Amestecati faina si piperul intr-o farfurie. Sardinele curatate si uscate se dau prin faina si se prajesc in ulei incins pe ambele parti aproximativ 2 minute.
  4. Puneti sardinele prajite pe un prosop de hartie.

Servire: Serviti sardinele acoperite cu sos de rosii.

Sfat: Sosul de rosii poate fi preparat cu o zi mai devreme si tinut la frigider.