Bruschette cu ciuperci porcini si cascaval

Aroma ciupercilor porcini, mirosul de usturoi si paine prajita – este evident de ce aceste bruschette sunt atat de populare in randul gurmanzilor. Serveste-le cu un pahar de vin alb alaturi si, petrecerea nu poate fi alfel decat perfecta.

  • 40 min
  • 4 persoane
Bruschette cu ciuperci porcini si cascaval

Ingrediente

  • 200 g ciuperci porcini
  • 100 g unt
  • 100 g ceapa
  • 1 lingurita Vegeta
  • piper
  • 2 catei de usturoi
  • paine
  • 600 g rosii
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 100 g cascaval Emmental ras

Preparare

  1. Curatati si spalati ciupercile porcini si taiati-le in felii subtiri.
  2. Caliti ceapa tocata intr-o lingura de unt, adaugati ciupercile porcini si sotati pana cand se inmoaie si se evapora lichidele. Adaugati Vegeta, piper si usturoiul pisat.
  3. Imprastiati untul ramas pe feliile de paine, puneti inele subtiri de rosii pe partea de sus, ciupercile calite si patrunjelul tocat peste inele, dupa care presarati cascaval ras peste tot.
  4. Puneti bruschettele pregatite intr-o tigaie de copt si tineti-le la cuptorul incins la 200°C timp de aproximativ 10 minute.

Servire: Serviti imediat dupa preparare.

Sfat: Bruschettele pot fi preparate cu diferite tipuri de ciuperci.

Valori nutritionale

Valoare energetica 696 kcal / 2.909 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.