Supa de ciuperci

In bucataria continentala, iarna este de neconceput fara supe groase, revigorante, diversificate cu combinatii bazate pe fungi de padure. Din Lituania, va prezentam o reteta care ne aminteste de regiunile croate Zagorje si Gorski kotar.

  • 50 min
  • 6 persoane
Supa de ciuperci

Ingrediente

  • 3-4 linguri de ulei
  • 100 g bacon
  • 100 g ceapa tocata
  • 300 g ciuperci pleurotus
  • 250 g ciuperci champignon
  • 3-4 boabe de piper
  • dafin
  • 400 g cartofi
  • 2 catei de usturoi presat
  • 1 lingura Vegeta
  • 1,2 l apa
  • 200 ml smantana
  • 1 lingurita marar proaspat tocat

Preparare

  1. Ceapa, impreuna cu bacon-ul se soteaza putin, se adauga ciupercile pleurotus taiate, ciupercile champignon, piperul si dafinul si se pune capacul.. Se soteaza la foc mic pentru 10-15 minute.
  2. Apoi se adauga cartofii decojiti, taiati cubulete, usturoiul, Vegeta si se completeaza cu apa fierbinte.
  3. Se aseaza la scazut la foc mic timp de 15 minute, iar in final se amesteca cu smantana si mararul. Se lasa supa sa fiarba.

Servire: Se serveste supa calda cu paine neagra.

Sfat: In timpul sotarii puteti adauga 10 g de ciuperci boletus comestibile - ciuperci proaspete sau uscate, care au fost anterior inmuiate in apa.

Valori nutritionale

Valoare energetica 347 kcal / 1.450 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.