Supa de carne si hrisca

Cand doriti sa mancati ceva cu o "lingura", te gandesti, de obicei, la specialitatile din bucataria mamei si a bunicii. Acest fel de mancare simplu "vorbeste intr-o mie de limbi".

  • 60 min
  • 4 persoane
Supa de carne si hrisca

Ingrediente

  • 250 g pulpa porc
  • 100 g morcov
  • 50 g ceapa
  • 1 lingura Vegeta
  • 3 linguri de ulei
  • 300 g hrisca fiarta
  • piper
  • maghiran
  • 1 catel de usturoi
  • 50 ml vin alb

Preparare

  1. Se lasa la rumenit in ulei incins ceapa tocata, se feliaza morcovul si se taie carnea in cuburi.
  2. Se adauga 150-200 ml de apa, Vegeta si se soteaza la foc mic pana cand carnea este aproape gata.
  3. Cu maghiranul, se amesteca usturoiul tocat, piperul si hrisca fiarta. Se acopera totul cu 700 ml apa, se adauga vinul si se fierbe cateva minute.

Servire: Aceasta bogata supa se serveste cu paine prajita.

Sfat: Adaugati putin piper proaspat macinat, negru sau rosu, atunci cand carnea se soteaza.

Valori nutritionale

Valoare energetica 221 kcal / 924 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.