Clapon in vin
- Reteta de coolinarika.com -Legenda spune ca celebra reteta franceza "Coq au Vin" a fost creata de un bucatar al lui Iulius Cezar cand galii, dupa ce au fost cuceriti, i-au adus lui Cezar un cadou ironic - un clapon batran. In acest caz, cine ar putea spune ca exista cadouri fara rost?

Preparare
- Se pune claponul intr-o oala mare si adanca, se adauga Vegeta, legumele si radacinile spalate si taiate in bucati, apoi peste el se toarna apa suficienta pentru a acoperi continutul din oala.
- Se fierbe acoperite, la foc mic timp de aproximativ 90 de minute. Dupa aceea, se scoate claponul si se taie in bucatele.
- Se soteaza in ulei ceapa fin taiata, se adauga morcovul ras, frunzele de dafin, afinele, piperul si se toarna putin in supa.
- Apoi se adauga in supa carnea de clapon, vinul si Vegeta, amestecand usor si se lasa la fiert pana cand carnea este frageda.
- Inainte de a termina de fiert se pune faina amestecata cu apa, gemul si se adauga suficienta supa pentru a obtine un sos de o consistenta usoara. Se lasa la foc pentru scurt timp.
Servire: Caponul poate fi servit cu cartofi fierti.
Sfat: Puteti separa carnea preparata de pe oase si apoi sa continuati fierberea.
Nota: Poti congela acest preparat. Inghetarea: Se prepara mancarea pana la pasul 5. Se raceste putin, se pune in unul sau mai multe recipiente, in functie de numarul de portii si congelator. Decongelare: se lasa peste noapte in frigider, apoi se pune intr-o oala cu putina apa si se incalzeste putin. Continuati procesul de preparare de la pasul 5. Pastrarea calitatii: pana la 60 de zile.
Valori nutritionale
Valoare energetica | 347 kcal / 1.450 kJ |
---|---|
pentru 100g de produs | Sursa: Podravka d.d. |