Gnocchi in sos de verde

Este binecunoscut faptul ca gnocchi sunt foarte usor si simplu de gatit. Atunci de ce sa nu experimentam cu diferite sosuri si sa transformam acest fel de mancare intr-o reala delicatesa? Aceasta este ideea noastra!

  • 35 min
  • 4 persoane
Gnocchi in sos de verde

Ingrediente

  • 30 g spanac, spalat, taiat in fasii mici
  • sare
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 linguri Vegeta
  • 250-300 ml lapte
  • piper
  • nucsoara rasa
  • 1 lingurita faina de porumb
  • 400 g gnocchi

Preparare

  1. Fasiile de spanac se sareaza si se lasa la scurs timp de aproximativ 10 minute pentru a elimina excesul de lichid.
  2. Gatiti spanacul in ulei fierbinte, dar doar pentru cateva minute.
  3. Adaugati apoi usturoiul, patrunjelul, busuiocul si Vegeta.
  4. Puneti apa cu sare pe foc, iar in momentul in care aceasta fierbe puteti sa adaugati gnocchi.
  5. Dupa aproximativ un minut, peste spanac se adauga lapte, piper, nucsoara si faina de porumb – amestecate si cu putina apa.
  6. Compozitia se fierbe cateva minute, dupa care se adauga gnocchi si se amesteca.

Servire: Se amesteca bine si se serveste cu parmezan ras.

Sfat: Spanacul congelat poate fi utilizat, de asemenea, in aceasta reteta.

Valori nutritionale

Valoare energetica 304 kcal / 1.271 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.