Peste groper aromat

La fel ca trandafirii, si pestele groper are un mecanism de aparare naturala, prin intermediul spinilor otravitori. Acestia sunt accesoriile care acopera suprafata si carnea delicioasa. Presarat cu Vegeta, acest fel de mancare este o savuroasa reteta tipic dalmata.

  • 70 min
  • 4 persoane
Peste groper aromat

Ingrediente

  • 1 kg peste groper, curatat si spalat
  • 3-4 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri Vegeta
  • 1 hg cartofi, taiati in bucati mari
  • 200 g ardei iute rosu proaspat, tocat
  • 1 ceapa
  • 100 g masline verzi
  • 200 ml vin alb
  • 3 catei de usturoi, taiati in felii subtiri

Preparare

  1. Se stoarce sucul de lamaie peste peste, se presara o lingura de Vegeta si se lasa aproximativ o jumatate de ora.
  2. Intr-un vas termorezistent, in cateva picaturi de ulei se aseaza pestele impreuna cu cartofii, ardeiul iute rosu tocat, ceapa si maslinele.
  3. Se amesteca uleiul de masline, vinul, o lingura de Vegeta si usturoiul. Apoi cu acest mix, se acopera legumele si pestele.
  4. Se lasa in cuptorul incalzit la 200 C, aproximativ 40 de minute.

Servire: Se serveste fierbinte.

Sfat: Odata ce a fost curatat pestele, se clateste sub jet de apa.

Valori nutritionale

Valoare energetica 945 kcal / 3.950 kJ
pentru 100g de produs Sursa: Podravka d.d.